Mercedes-autoilija, katkesiko matkanteko? – Apu on lähellä!

 

Mercedeksen Mobilo-tiepalvelu tuo avun paikalle, jos matka on jäänyt kesken. Merkkihuollossa auto saadaan kuntoon nopeasti ja taatulla laadulla.

Koronavirustilanteeseen liittyviä rajoitustoimia ollaan asteittain ja hallitusti purkamassa. Samalla liikkuminen kasvaa, kun työpaikoille palataan ja mökeillä aletaan taas käydä. Matkailu painottuu tulevina kuukausina kotimaahan.

Auton rattiin saatetaan nyt tarttua pitkäksi venähtäneen tauon jälkeen. Nykyautot ovat varsin toimintavarmoja, mutta tien päällä yllätyksiltä ei koskaan voi täysin välttyä. Ongelman sattuessa on apu onneksi lähellä. Jos auto pysähtyy yllättävään paikkaan keskelle liikennettä, on kuljettajan kuitenkin tärkeätä huolehtia turvallisuudesta.

”Muuta liikennettä on syytä varoittaa hätävilkuin ja pystyttämällä varoituskolmio riittävän etäälle pysähtyneestä autosta. Ohiajava liikenne saattaa aiheuttaa vaaraa ja siksi matkustajien tulee siirtyä autosta reilusti pientareen puolelle turvallisempaan paikkaan. Esimerkiksi renkaanvaihtoon tai vastaavaan toimenpiteeseen ei ole syytä ryhtyä moottoritien laidassa, koska pelkkä sulkuviiva ei tarjoa suojaa, jos ohiajavan auton kuljettaja ei havaitse pysähtynyttä autoa ajoissa”, toteaa teknisen palvelun päällikkö Jorma Laakkonen Veholta.

Poikkeustilanteessa apu löytyy joko automerkkien omista tiepalveluista tai Autoliiton palvelusta. Merkkikohtaisen tiepalvelun numero löytyy autosta, tyypillisesti auton ohjekirjasta tai autossa olevasta tarrasta.

Esimerkiksi Mercedeksen Mobilo-tiepalvelu tuo avun tien päälle. Päivystysnumerossa 00800 1 777 7777 arvioidaan tilanne. Apu voi olla puhelimessa annettua neuvontaa, huoltoauton lähettämistä paikalle ja auton kunnostusta tien päällä tai hinausta lähimmälle korjaamolle. Mobilo päivystää kellon ympäri.

Paikan päällä pystytään tyypillisesti ratkaisemaan esimerkiksi akkuun, renkaisiin ja polttoaineeseen liittyvät ongelmat. Moottorivikojen ja vastaavien isompien teknisten murheiden kohdalla paikalle järjestetään hinausauto.

Mobilon kautta voidaan järjestää myös sijaisauto tai muu jatkoyhteys. Tarvittaessa varataan myös maksuton hotelliyöpyminen auton korjauksen ajaksi.

Vauriot kannattaa hoitaa merkkikorjaamossa

Tien päällä saattaa myös kolahtaa, jolloin auto on vietävä korjattavaksi. Mercedes-Benz kannattaa tuoda valtuutettuun vauriokorjaamoon, kuten Vehon omaan liikkeeseen, joita on Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

Merkkikorjaamoissa henkilökunnan asiantuntemus on rautaista ja sitä myös päivitetään jatkuvasti. Esimerkiksi Vehon korjaamoissa ohjeet ja koulutusmateriaalit tulevat suoraan Saksan tehtaalta. Varaosat löytyvät suoraan hyllystä tai ne ovat tilattavissa nopeasti, joten auto ei seiso hallissa ylimääräisiä päiviä.

Vauriokorjauksen lähtökohta on, että auto vastaa korjauksen jälkeen tehtaan normeja. Auto siis palautuu turvallisesti ajettavassa kunnossa ja lisäksi se myös pestään sisältä ja ulkoa.

Jonot vauriokorjaamoissa ovat nyt aiempaa lyhyemmät. Koronavirusepidemian myötä ihmiset ovat ajaneet vähemmän, joka on heijastunut myös onnettomuuksien määrään. Esimerkiksi huhtikuussa Vehon vauriokorjaamoissa korjattiin selvästi vähemmän autoja kuin samaan aikaan vuosi sitten. Korjaukseen jättämänsä auton saa siis todennäköisesti takaisin ajoon aiempaa nopeammin. Pienempienkään kolhujen, kuten kiveniskemien, korjaamista ei siis kannata nyt lykätä.