Kesätyö Veholla on askel uralla eteenpäin

Autoinsinööriksi opiskeleva Sami Raitamaa suhtautuu intohimoisesti Mercedes-Benz-autoihin. Kesätyö Veholla sopiikin hänelle kuin kuuluisa tähti auton keulaan. Merkkiuskollisen miehen tavoitteet ulottuvat kesää pidemmälle: tähtäimessä on vakituinen työ Veholla.

Sami Raitamaa on Tampereen ammattikorkeakoulun autoinsinööriopintojensa puolivälissä. Koulutus valmistaa Samia monipuolisiin asiantuntijatehtäviin autoalla. Vaikka ei Sami mikään tuore tulokas autoalalla ole nytkään: kokemusta on asentajan töistä viiden vuoden ajalta. Vapaa-aikakin kuluu Mercedes-Benz-harrasteautojen parissa.

Vehon kesätyöntekijähakuilmoitus hyppäsi Samin silmille sosiaalisessa mediassa.

”Olin jo vuoden päivät selaillut Vehon verkkosivuja ja työpaikkailmoituksia, joten algoritmit nostivat Vehon kesätyöntekijähakuilmoituksen sopivasti somevirtaani. Hain paikkaa heti kun näin ilmoituksen, mutta sen lisäksi selvitin, keneltä voisin tiedustella paikasta puhelimitse, ja sain huoltopäällikön numeron. Siitä sitten työhaastattelun kautta pääsin töihin”, Sami kertoo tyytyväisenä.

Sami työskentelee yleiskorjaamon työnjohdossa asiakaspalvelupuolella. Jo parin kuukauden aikana Sami kokee oppineensa paljon.

”Työssäni pääsen kehittämään tietoteknisiä taitojani, sillä tietokonetta käytetään asiaan kuin asiaan. Osa Vehon käyttämistä järjestelmistä on itselleni jo tuttuja edellisestä työpaikasta, mutta osa on ihan uusia. Asiakaskohtaamisista opin myös koko ajan, sillä asentajana en ollut kontaktissa asiakkaiden kanssa”, kiittelee Sami.

Vuorovaikutusta sekä asiakkaiden että työkavereiden kanssa kertyykin paljon päivän mittaan. Asiakkaita palvellaan puhelimitse ja kasvokkain ja sisäiseen viestintään hyödynnetään paljon Teamsia, jonka kautta sujuu viestintä näppärästi eri osastojen välillä. Työilmapiiri ja toimiva sisäinen viestintä saavatkin kiitosta Samilta.

”Kuvailisin Vehon työilmapiiriä kahdella sanalla: erittäin hyvä. Sen huomaa, että täällä on tehty töitä sisäisen viestinnän ja sujuvien prosessien eteen. Minua on kannustettu kysymään rohkeasti, jos on mitään epäselvää, ja niin olen toiminutkin. Mahdollisuuksia avautuu, jos uskaltaa avata suunsa. Olenkin päässyt
työskentelemään myös hallityönjohdon puolella.”

Samin tavoitteena on saada vakituinen työpaikka Veholta.

”Tavoitteenani on päästä vakituiseksi työntekijäksi Veholle. Jos siihen ei tule mahdollisuutta, niin jo hyvä työtodistus tällaisesta paikasta on arvokas paperi urani kannalta”, Sami kertoo.