Sähköautomarkkinoiden kilpailu kiihtyy – Veho vastaa laajalla tarjonnalla

Autoilu sähköistyy vauhdilla, mikä haastaa koko autokentän. Tavoittelemme edelläkävijän asemaa huikealla sähköautomallien tarjonnallamme.

Autoala elää ennennäkemätöntä murroskautta. Autojen sähköistymistä ohjaa voimakkaasti ilmastonmuutos ja vuonna 2016 voimaan astunut Pariisin ilmastosopimus, jonka tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen. Suomi on sitoutunut myös EU:n päästövähennyksiin, ja autovalmistajille päästörajojen ylittäminen merkitsee kustannuksia.

Samat ilmastonmuutoksen megatrendit ohjaavat yrityksiä ja kuluttajia. Politiikka muun muassa tukee ladattavan hybridin tai täyssähköauton valintaa työsuhdeautoksi, samalla kun ladattavien ja tankattavien autojen hintaero on kaventunut. Myös bensan hinta houkuttelee irtautumaan polttomoottoritekniikasta.

Vehon tuotepäällikkö Frans Junnon mukaan Mercedes ja Veho hakevatkin edelläkävijän asemaa sähköautomarkkinoiden kiihtyvässä kilpailussa.

”Markkinoille on tullut pienen verryttelyn jälkeen valtavasti uusia sähköautomalleja. Meillä on kuitenkin huikea tarjonta ja malleissa sekä hyvä latauskyky että toimintamatka! Mercedeksen ladattavien autojen mallisto on poikkeuksellisen laaja henkilöautoista aina raskaaseen kalustoon”, EQ- ja eVans-autoista vastaava Frans hehkuttaa.

Mercedeksen kunnianhimoisena tavoitteena on suunnitella uudet perusrakenteet täyssähkölle vuodesta 2025 ja pyrkiä myymään pelkästään täyssähköautoja vuodesta 2030 lähtien.

”Kyse on kokonaan uudesta maailmasta, sillä autojen lisäksi myydään ratkaisuja, joihin liittyy kotilatauslaite, Mercedes me Charge -latauspalvelu ja opastus latausympäristöön.”

Frans uskoo, että erinomaisten tuotteiden, osaamisen päivittämisen omatoimisen opiskelun ja Vehon koulutuksien avulla asiakkaille voidaan tarjota paras mahdollinen asiakaskokemus.

”Meillä on teknisesti loistavat mallit ja toimiva huoltoverkosto”, Frans korostaa.