Veho Akatemia tarjoaa pikakaistan työelämään

Käytännön työkokemus on arvokasta pääomaa työnhaussa. Opiskelija Timo Stoljarov tarttui tilaisuuteen, sillä Veho Akatemia powered by Mercedes-Benz -harjoitteluohjelma tarjoaa harjoitteluiden ja kesätöiden lisäksi koulutuksen MT-mekaanikoksi.

Mainosjuliste Stadin Ammattiopiston (Stadin AO) seinällä kiinnitti autoalan perustutkintoa suorittavan Timo Stoljarovin huomion. Mahdollisuus harjoitteluihin ja kesätöihin Mercedes-huollossa sekä Vehon sisäinen mekaanikkokoulutus kuulostivat houkuttelevilta. Mahdollinen työpaikka valmistumisen jälkeen nousi myös korkealle toista vuotta opiskelevan Timon arvostuksissa. Niinpä hän kuvasti hakuvideon, pääsi ryhmähaastatteluun ja lopulta mukaan Veho Akatemiaan. Takana on nyt ensimmäinen parin kuukauden harjoittelu.

”Pikahuollossa sain tehdä monipuolisia töitä aina ohjauspyörien ja bensatankin lukitusten vaihdoista muihin huolto- ja asiakaspalvelutehtäviin. Samalla tutustuin talon tapoihin ja osaaviin ammattilaisiin, jotka opastivat työssä ja vastasivat kysymyksiin. Mercedeksille soveltuvat laitteet tekivät vaikutuksen. Sitä paitsi Veho Airportin rakennus Vantaalla on aika makea”, Timo luettelee hyviä kokemuksiaan.

Timo pitää käsillä työskentelystä. Peruskoulun jälkeen hän on tehnyt monenlaisia töitä siivouksesta järjestyksenvalvontaan, opiskellut sähköalaa ja ollut yrittäjänä. Liki kolmikymppisenä ammattitutkinnon puuttuminen alkoi vaivata ja aika oli kypsä opinnoille.

”Tuntui luontevalta hakeutua autoalalle, koska olen isän kanssa laitellut autoja pienestä asti. Sattumalta olin hankkinut Mercedeksen E-sarjan mallin vuodelta 2010 juuri ennen hakemista Veho Akatemiaan”, Timo paljastaa.

Syksyllä 2022 alkanut Veho Akatemian harjoitusohjelma jatkuu kevääseen 2024, jolloin opiskelijat voivat viimeistellä sekä autoalan perustutkinnon Stadin AO:ssa että MT-sertifikaatin eli Maintenance Technician -tutkinnon Veholla.  

”Tarjottu kesätyöpaikka on iso plussa, kun työporukka on tuttu ja puitteet kunnossa. Menen eteenpäin päivä kerrallaan ja odotan kehittyväni lisää. Veho on iso talo ja Mercedes kansainvälinen edelläkävijä, joten mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon. On lähinnä itsestä kiinni mikä kiinnostaa ja kuinka pitkälle haluaa edetä.”