Veho Akatemian oppeja odotetaan innolla

Kymmenen Stadin ammatti- ja aikuisopiston (Stadin AO) opiskelijaa aloittaa Veho Akatemia powered by Mercedes-Benz -harjoitteluohjelman syksyllä. Keväällä 2024 valmistuvat opiskelijat suorittavat autoalan perustustutkinnon lisäksi MT-tutkinnon.

Ensimmäisen vuoden ajoneuvoasentajaopiskelijat Tommi Hurme ja Rasmus Nikkinen ovat niiden harvojen ja valittujen joukossa, jotka pääsevät opintojensa aikana suoraan sekä työssäoppimisjaksoille että kesätöihin Veholle.

Pian 17-vuotta täyttävä Tommi Hurme on mielissään koulutusohjelmasta.

”Satuin kysymään ryhmähaastattelun jälkeen kesätöitä. Lopulta tein oppisopimuksen ja aloitan kesällä töissä ennen harjoitteluohjelman alkua”, Tommi kertoo.

Uusimaalaisen Tommin kuume moottorivehkeisiin sai alkunsa yhteisistä rassauspuuhista autoja harrastavan vaarin kanssa. Kiinnostus syveni entisestään, kun Tommi sai mopon alleen. Tommin laittama Ford Escort valmistuu juuri sopivasti, kun hän saa ajoluvan kesällä. Veho Akatemia houkutti monestakin syystä.

”Veho näytti selvästi parhaalta vaihtoehdolta. Mercedeksellä on tyyli ja brändi kunnossa. Toivottavasti harjoitteluohjelmassa pääsee paljon tekemään. Haluan päästä opintojen kautta näkemään autoalaa laajemmasta näkökulmasta ja myöhemmin kiinnostavaan työhön”, Tommi kuvaa odotuksiaan.

Myös sähköinen puoli kiinnostaa. Tommi arvelee, että sähköosaaminen parantaa huomattavasti työllistymismahdollisuuksia.

”Eipä haittaisi ollenkaan, jos harjoitteluohjelman jälkeen pääsisi heti töihin. Autoala todellakin kiinnostaa. En ole yhtään katunut, etten mennyt lukioon, sieltä suunnalta on kuulunut vain valitusta”, Tommi toteaa tyytyväisenä.

Myös Rasmus Nikkinen odottaa innolla tulevaa harjoittelua. Hän oli ensimmäisenä opiskeluvuonnaan työssäoppimisjaksolla Herttoniemen Vehossa, ja ilmeisesti sekä Rasmukselle että veholaisille syntyi toisistaan hyvä kuva, koska hän jatkaa Veho Akatemiassa.

Rasmusta kiinnostaa teknologia ja erilaiset toimintaperiaatteet. Sähköistä puolta on mielenkiintoista seurata, miten se kehittyy ja laajenee, ja Mercedes on tässäkin kiinnostava merkki.

”Odotan, että harjoittelussa oppii paljon nopeammin uusia asioita kuin koulussa. On hyvä keskittyä opintoihin, kun enää ei tarvitse miettiä työssäoppimispaikkoja tai kesätöitä”, Rasmus toteaa.