Andres Aguraiuja nimitetty Veho Balticsin toimitusjohtajaksi

Andres Aguraiuja
Andres Aguraiuja

Virossa ja Liettuassa toimivan Silberauton ja Veho Balticsin toimitusjohtajaksi on nimitetty Andres Aguraiuja 1.2.2020 alkaen.


Syyskuussa 2019 Veho osti virolaisen Silberauton. Silberauton liiketoiminta koostuu Mercedes-Benz-henkilö- ja hyötyajoneuvojen maahantuonnista, jälleenmyynnistä ja huollosta Virossa ja Liettuassa. Liikevaihto vuonna 2018 oli 387 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on yli 550 työntekijää. Yrityskauppa oli johdonmukainen askel Vehon strategiassa, joka keskittyy kasvuun Mercedes-Benz-tuotteiden kanssa. Kauppa sai marraskuussa virolaisen kilpailuviranomaisen ja Daimlerin hyväksynnän ja samalla Veho luopui Citroën-liiketoiminnasta ja Honda-jälleenmyyynnistä Baltiassa.

Aguraiujalla on vahva kokemus liiketoiminnan johtamisesta ja myynnin ja markkinoinnin kehittämisestä. Aguraiuja on aikaisemmin toiminut muun muassa Toyota Balticsin Lexuksen toimitusjohtajana ja viimeksi Inchcape Motors Estonian toimitusjohtajana.

- Mercedes-Benz on vahva ikoninen brändi, jonka kanssa minulla on ilo saada työskennellä. Haluan varmistaa, että Silberauton vanhat asiakkaat ovat jatkossakin tyytyväisiä palveluumme. Toivon tietysti myös, että saamme ensiluokkaisella asiakaskokemuksella myös uusia Mercedes-Benz asiakkaita. Odotan innolla, että pääsemme kehittämään toimintaa yhä parempaan suuntaan, toteaa Andres Aguraiuja.


Lisätietoja:
Kenneth Nyman, johtaja, Baltia, Veho Oy Ab, +358 50 383 4494, kenneth.nyman@veho.fi

Johanna Klemetti, Head of Communications, Veho Oy Ab, puh. +358 40 704 1148, johanna.klemetti@veho.fi
 


Veho on 1939 perustettu autokaupan yritys, joka toimii myös Ruotsissa ja Baltian maissa. Veho perustettiin Mercedes-Benzin maahantuojaksi, ja merkki on edelleen toimintamme ydin. Tarjoamme asiakkaillemme monipuoliset liikkumisen palvelut ja kuljetusratkaisut henkilöautoista raskaisiin kuorma-autoihin. Olemassaolomme tarkoitus on Liikuttaa kestävästi. Tulevaisuuden tavoitteemme on entistä enemmän olla kestävän liikkuvuuden ratkaisuja tarjoava yritys, jonka toimintaa ohjaa ylivertainen asiakaskokemus.