Vehon matka hiilineutraaliksi: näin sen teemme

Meille Vehossa vastuullisuus on ennen kaikkea tosielämän tekoja, jotka näkyvät niin tuotteissa ja palveluissa kuin koko yrityskulttuurissa johdosta huoltoon ja myynnistä asiakaspalveluun.

Olemme asettaneet itsellemme kunnianhimoisen tavoitteen: Haluamme omien toimintojemme päästöjen osalta pienentää Veho Suomen hiilijalanjälkeä 90 prosentilla tämän ja ensi vuoden aikana.

Tavoitteemme on vähentää omien toimintojemme päästöjä 90 prosentilla vuoden 2021 tasosta hyödyntämällä uusiutuvan energian ratkaisuja, autojen sähköistämistä ja uusiutuvan polttoaineen käyttöä.
Tavoitteemme on vähentää omien toimintojemme päästöjä 90 prosentilla vuoden 2021 tasosta hyödyntämällä uusiutuvan energian ratkaisuja, autojen sähköistämistä ja uusiutuvan polttoaineen käyttöä.

Seuraamme kasvihuonepäästöjämme yhteistyössä ulkopuolisen asiantuntijan kanssa. Perusteellisen laskennan ansiosta käytössämme on nyt entistä luotettavampaa dataa päästöistämme ja tarkka käsitys siitä, mistä lähdemme liikkeelle, tai oikeastaan minne jatkamme matkaamme.

”Myös päästöjen vähentämisessä datalla johtaminen kannattaa. Hiilidioksidipäästöjemme tulokset ovat auttaneet meitä ymmärtämään, missä heikot kohtamme ovat ja identifioimaan ne teot, joilla saadaan suuria, oikeasuuntaisia muutoksia aikaan”, kertoo Vehon Head of Sustainability Lia Samuelsson.

Askel 1: Uusiutuvan energian käyttö

Olemme jo vuodesta 2019 hankkineet omien toimipisteidemme sähkön vihreänä. Vuoden 2022 tammikuusta alkaen myös lämmitämme toimipisteitämme ympäristöystävällisemmin, sillä olemme vaihtaneet lämmitysmuotomme merkittävissä määrin uusiutuvaan kaukolämpöön. Tämä tarkoittaa sitä, että kuluvan vuoden aikana hyödynnämme päästötöntä, uusiutuvaa kaukolämpöä noin 10 000 megawattitunnin edestä, mikä vastaa noin 342 omakotitalon vuoden lämmitystarvetta.

Kun rakennamme tai uusimme kiinteistöjämme, pyrimme aina hyödyntämään uusiutuvia lämmitys- ja aurinkopaneelimahdollisuuksia. Esimerkiksi uusimmassa kiinteistössämme Vehkalassa pääsemme sekä lämmön että sähkön osalta nollapäästöihin.

Askel 2: Autokaluston sähköistäminen

Toisen tärkeän askeleen hiilineutraaliustavoitteemme eteen otamme autokalustomme voimakkaalla sähköistämisellä, koskien erityisesti työsuhdeautojamme. Lisäksi tulemme hyödyntämään uusiutuvaa dieseliä aina kun se on mahdollista, varsinkin raskaammassa kalustossamme, ja kannustamme ja koulutamme hybridiautojemme kuljettajia vähäpäästöiseen ajotyyliin.

Uusiutuvaan energiaan ja polttoaineeseen siirtymisen sekä autokaluston sähköistämisen lisäksi tulemme kompensoimaan kaikki jäljelle jäävät hiilidioksidipäästömme, jotta todella saavutamme hiilineutraaliustavoitteemme vuoden 2023 aikana.

Askelmerkit tämän ja ensi vuoden ympäristötekoihimme ovat selvät ja jatkamme luottavaisin mielin matkaamme kohti hiilineutraaliutta. Koko konsernimme osalta koskien liiketoimintojamme Ruotsissa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa tavoitteemme on olla hiilineutraali 2025 aikana. Haastamme muitakin autoalan toimijoita asettamaan entistä kunnianhimoisempia päästövähennystavoitteita. Avaimet kestävään liikuttamiseen ovat käsissämme!