Katsaus Vehon vuoteen 2021

Vahva tulos pitkittyneestä pandemiasta huolimatta

Liiketoimintavuotemme 2021 oli menestyksekäs, vaikka vuotta leimasi edelleen koronapandemian mukanaan tuomat sosiaaliset ja taloudelliset haasteet. Autoalalla koronapandemian seuraukset näkyivät edelleen haasteina logistiikkaketjuissa, komponenttipulana sekä väliaikaisina tuotannon keskeytyksinä ja toimitusten viivästymisinä. Nopea sopeutumisemme vuonna 2020 puhjenneeseen kriisiin antoi kuitenkin hyvän ja vakaan pohjan vuoden 2021 tulokselle.

Sähkö- ja hybridiautojen kysyntä jatkoi kasvuaan

Sähkö- ja hybridiautojen kysyntä jatkoi vahvaa kasvuaan vuonna 2021, ja käytettyjen sähköautojen kysyntä nousi erityisen korkealle. Mercedes-Benz Group AG:n ja Daimler Truck AG:n laaja ja vauhdilla kasvava sähkö- ja hybridiautojen valikoima mahdollisti hyvän pohjan kasvulle. Pidentyneiden toimitusaikojen vuoksi tilausten määrä oli merkittävästi suurempi kuin toimitusten.

Kansainvälistä kasvua

Marraskuussa 2021 ostimme latvialaisen Domenikssin liiketoiminnan, eli Mercedes-Benz-henkilö- ja -hyötyajoneuvojen maahantuonnin, jälleenmyynnin ja huollon, ja joulukuussa solmimme kaupat Ruotsin Mercedes-Benz-kuorma-autojen maahantuontiliiketoiminnasta. Samalla meidän tiivis ja pitkä kumppanuutemme Mercedes-Benzin ja Daimler Truckin kanssa syveni entisestään.

Veho-konserni on hiilineutraali vuonna 2025

Jatkoimme vuoden 2021 aikana pitkäjänteistä työtämme kestävän liikkumisen ja hiilidioksidipäästöjen vähentämisen puolesta.

Vastuullisuus on ohjannut tekemistämme jo pitkään ja olemme onnistuneet vähentämään hiilidioksidipäästöjämme vuodesta toiseen: Veho-konsernin hiilidioksidipäästöt vuonna 2021 olivat yhteensä noin 10 000 tonnia. Vehon tavoitteena on olla Suomen toimintojen osalta hiilineutraali vuoden 2023 aikana ja koko konsernin toimintojen osalta vuoteen 2025 mennessä.

Vuosi 2022: Katse kestävässä liikuttamisessa

Ei ole tietoa, kuinka pitkään Venäjän helmikuussa 2022 aloittama sota Ukrainassa kestää, mitkä sen vaikutukset ennen kaikkea siviileille, mutta myös globaalille taloudelle ja autoteollisuudelle ovat, mutta me Veholla haluamme tehdä kaiken sen, mitä tehtävissä on sekä ihmisten hyvinvoinnin että kestävän liikuttamisen puolesta.

Vuonna 2022 jatkamme missiotamme toimia autoalan vastuullisena suunnannäyttäjänä ja siinä onnistumme motivoituneiden ja työstään innostuneiden veholaistemme ansiosta.

 

Tutustu vuosikatsaukseemme.